Studentet e Klubit Politik moren pjese ne PIMUN 2013

May 31st, 2013

Studentet e Klubit Politik moren pjese ne PIMUN 2013

Studentet e Klubit Politik moren pjese ne PIMUN 2013

Anëtarët e Klubit Politikë moren pjesë në konferencen PIMUN nga 31 Maj-2 Qershor, duke përfaqësuar Universitetin Epoka dhe vendet e tyre. Për herë të dytë këtë vit, gjashtë prej universiteteve më prestigjioze franceze - Shkencat PO, Pantheon-i ftuar, Pantheon-Sorbonne, Ecole Polytechnique, ILERI dhe Universiteti Amerikan i Parisit - kanë vendosur të bashkojnë forcat për të organizuar një conference te nje shkalle të gjerë te Model United Nation (MUN) në Paris; Paris International Model United Nations (PIMUN) është një program prestigjioz i talenteve te fondit EpaNU, i përbërë nga vullnetarë dhe studentët dinamike të gatshëm ta bëjnë Parisin një vend ku studentët mund të debatojë qeverisjen globale dhe çështjet bashkëkohore.

Rreth 600 studentë nga e gjithë bota morën pjesë në konferencë. PIMUN zgjati tre ditë, dy ditët e para u mbajten në Universitetin e Shkencave PO dhe e dita e trete ishte në selinë e UNESCO-s në Paris. Delegatët që morën pjesë në konferencë patën mundësi të simulonin rolin e zyrtarëve kombëtare në organizatat e OKB-së ose ne të tjera organizate ndërkombëtare dhe të mbrojën interesat e vendeve që ata përfaqësojnë. Në PIMUN, diplomatë dhe ekspertë të rinj të konfrontuar me vështirë të negociatave ndërkombëtare dhe me përvojë në formimin e politikave globale. Te ndarë në komisione të ndryshme, delegatët ishin në gjendje të diskutonin dhe te ndanin pikëpamjet e tyre se si ata përpiqen të propozojë zgjidhje për disa nga çështjet më të ndërlikuara qe komuniteti ndërkombëtar po përballet sot.